Translate to any language:

PAJ



Lökpaj med gröna oliver och parmesanost

 


4 portioner
45 minuter


Pajdeg:
125 g kylskåpskallt smör
3½ dl (210g) l vetemjöl
1 tsk salt
2 msk vatten

Fyllning:
5 små röda och gula lökar
1 msk smör
1 msk olivolja
2 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl riven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 dl gröna oliver

Ugn: 250-200º

Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.
Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på ägoblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

 


 02 november 2014

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept