Translate to any language:

PAJ



Fänkålspaj med bacon

 






Pajskal
125 g margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning
3 fänkål (ā 250 g)
2 msk smör eller margarin
2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
100 g bacon
2 dl riven ost
2 ägg
1 dl gräddfil
1 krm svartpeppar

Pajskal:
Hacka samman margarin med vetemjöl och vatten till en deg. Lägg den i kyl medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Skölj och dela fänkål i 4 delar på längden. Strimla dem tunt. Smält margarin eller smör i en panna. Fräs fänkålen på svag värme.
Tillsätt rödvinsvinäger, vatten, salt och peppar. Låt fänkålen småkoka i ca 10 minuter. Ta upp den och låt svalna. Klä en pajform, ca 26 cm (för 4 port), med pajdegen. Nagga bottnen. Förgrädda pajdegsskalet i ca 10 minuter, 225°c.
Strimla bacon och blanda med fänkålen samt riven ost. Fyll pajskalet med fänkålsblandningen. Vispa ihop ägg, gräddil och svartpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i ca 30 minuter, 200°c.
 


 20 maj 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept