Translate to any language:

PAJ



Kantarell och Bacon Paj
 

 



 

4-6 portioner


 225 g fryst köpt smördegsplatta
300 g färska kantareller
140 g bacon
6 schalottenlökar
2 msk smör
1 tsk maizena eller vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 dl riven västerbottenost

Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Grädda 10-15 minuter i 200* tills degen fått fin färg och pöst upp.
Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund. Hacka svampen, skala och hacka löken. Smält smöret i pannan. Fräs svamp och lök några minuter och blanda i baconet.
Rör i mjölet, häll sedan ner grädden, sjud till en stuvning. Salta och peppra.
Dela vitor och gulor. Ta bort pannan från spisen, rör ner gulorna en i taget. Vispa vitorna till skum, vänd ner dem.
Häll stuvningen i formen, strö över västerbottenosten, grädda 25 minuter.
Servera med sallad.


 11 maj 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept