Translate to any language:

PAJ



Skink- och paprikapaj med sallad
 

 



 

4 portioner

1/2 purjolök
1 röd paprika
2 msk olivolja
360 g strimlad rökt skinka
2 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk oregano
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
230 g pajdeg mördeg
2 tomater
65 g salladsmix
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar att smaka av med

Sätt ugnen på 225°C.
Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs löken och paprika i hälften av olivoljan. Blanda med skinkan.
Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Blanda i osten. Krydda med salt och peppar.
Lägg pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga den med en gaffel.
Fördela skinkfyllningen på degen och häll över äggblandningen.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Tärna tomaterna. Blanda med sallad, vinäger och resterande olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Servera pajen med sallad.
 


 25 juli 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept