Translate to any language:

PAJ



Nyttig kycklingpaj
 

 

4 portioner


Pajskal:
2 dl grahamsmjöl (eller fullkorn dinkelmjöl)
1 dl vetemjöl (eller siktat dinkelmjöl)
½ tsk salt
3/4 dl olivolja
½ dl vatten

Fyllning:
1,5 msk hackade jalapeños
2 stycken kycklingfiléer
1 st gul lök
150 g färska champinjoner
100 g philadelphiaost (använde mig utav extra light 5%)
½ burk Thick´n Chunky Original Salsa
200 g riven ost (använde mig utav 10%)

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.

Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn kyckling, lök och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt salsa och Philadelphiaost. Rör om väl!

Riv osten. Bred ut jalapeños och kycklingröra i pajskalet. Strö över osten.

Gratinera i 10-15 minuter eller tills osten har smält.

Servera med en grönsallad!


 


 21 januari 2018

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept