Translate to any language:

PAJ



Tomat- och dillpaj med räkor
 





4 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk vatten

Tomatsås
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater (ā 400 g)
1 msk dillfrön
1 tsk salt
1 msk vitt vin eller socker (1 msk vin motsvarar 1/2 tsk socker)

Fyllning
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crčme fraiche
1/2 tsk salt
svartpeppar
200 g grekisk fetaost
200 g skalade, frysta räkor


Sätt ugnen på 225°C.
Hacka ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den svalt.
Tomatsås: Hetta upp oljan i en panna och häll i tomatkrosset. Sänk värmen, tillsätt dillfrö, salt och vin/socker.
Koka ihop i ca 10 minuter tills såsen tjocknat lite. Låt den svalna.

Fyllning:
Vispa ihop ägg, grädde, crčme fraiche, salt, peppar och tomatsås.
Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter (för 4 port), och förgrädda i ca 10 minuter.
Fyll pajskalet med kuber av fetaost och tinade, skalade räkor. Häll i äggblandningen och grädda i ca 35 minuter.
 


 12 juli 2018

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept