VARMRÄTTER


 

Pastagratäng
4-6 portioner Tid: 35 minuter varav 10 min i ugnen



•4 portioner pasta
•1 gul lök
•2 msk olja eller flytande margarin
•500 g nötfärs eller blandfärs
•400 g krossade tomater
•2 msk tomatpuré
•1 tsk basilika
•1 tsk timjan
•1 tsk oregano
•1 tsk chilipulver
•1 tsk salt
•grovmalen svartpeppar
•2 dl riven ost
•2 tomater

Koka pastan enligt instruktion på förpackningen.
Hacka löken. Fräs den i olja/flytande margarin i en stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den får lite färg.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano, chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar och de andra kryddorna.
Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå osten.
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.



24 juli 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept