VARMRÄTTER


Orientalisk kycklingröra med pasta
2 pers. 30 min.


125 g bandspagetti
150 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
½ tsk riven ingefära
½ lök
1 röd paprika
75 g minimajs
75 g sockerärtor
½ msk matolja
½ msk sesamolja

Sås:
1½ msk sesamolja
1 dl hönsbuljong
1 tsk honung
½ msk vinäger
½ tsk potatismjöl
salt och peppar

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär kycklingköttet i strimlor och hacka vitlöksklyftorna. Skala och hacka löken och skär den i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikorna. Dela minimajs och sockerärtor i bitar.
Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. Lägg i vitlök och ingefära och fräs ett ögonblick. Lägg i köttstrimlorna och stek i 3 minuter. Tillsätt grönsakerna och stek tillsammans ytterligare 2 minuter under omrörning.
Blanda alla ingredienserna till såsen och häll det i pannan. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i avrunnen pasta eller servera den till.



24 november 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept