VARMRÄTTER


Fredagspasta med kyckling och rostad paprika

Antal personer: 2

150 g pasta av valfri sort
ca 250 g kycklinglårfiléer
1 msk "krämig" balsamvinäger (crema di balsamico)
1½ msk flagad mandel
200 g strimlad grillad paprika i olja
35 g rucola
¼ kruka basilika
60 g mozzarella. ädelost. feta eller chevré
flingsalt. nymalen svartpeppar

1. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt det rinna av i durkslag.
2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda i paprikastrimlorna med lite av oljan. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Skär kycklingen i lillfingerstora bitar. Stek dem i ca 5 minuter. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ringla över balsamvinäger och strö över mandelspån.
4. Hetta upp pastan och fördela den på tallrikar. Toppa med kyckling, rucola och basilika. Smula över osten och servera genast.

Välj den ost du tycker bäst om.

 


27 januari 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept