VARMRÄTTER


Pasta med tonfisksås


Portioner: 4
30 min.


150 g haricots verts
1/2 kruka persilja
4 port pasta, gärna tagliatelle
1/2 rödlök
4 tomater
340 g majskorn
2 burkar tonfisk i olja (ā 185 g)
1 tsk olja
2 dl crčme fraiche
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
salt och peppar

Ansa haricots vertsen. Hacka persiljan.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt haricots verts när 3 minuter av koktiden återstår.
Skala och hacka löken. Skär tomaterna i klyftor. Låt majs och tonfisk rinna av.
Stek löken i oljan tills den får lite färg. Rör ner crčme fraiche, tomatpuré och sambal oelek. Späd sedan med mjölken och koka upp.
Vänd ner tomater, majs, tonfisk och persilja i såsen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.
Servera tonfisksåsen med pastan.

 


09 oktober 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept