VARMRÄTTER


Lasagne med tacokyckling


4 pers.
Färdigt på: 50 min


Lasagne är en riktig klassiker hos barnfamiljer. Med tacokryddad kyckling blir det en härlig twist på den. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Lasagne:

2 msk smör
500 g kycklingbröstfilé, strimlad
1 påse tacokryddmix eller egen tacokrydda+ 1 dl vatten
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 msk smör, till formen
150 g lasagneplattor, färska eller torkade
3 dl ost, riven och lagrad

Tacokrydda:
1 msk spiskummin, malen
1 tsk koriander, malen
1 tsk paprikapulver
1 tsk kajennpeppar
2 tsk salt
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 tsk socker

Lasagne:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingstrimlorna runt om.
3. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter.
4. Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en tillbringare och mixa med stavmixer.
5. Salta och peppra.
6. Smörj en ugnsform.
7. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor.
8. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, 20–25 minuter för färsk pasta, 30–35 minuter för torkad pasta.

Tacokrydda:

Mortla alla ingredienser i en mortel och mixa.

Tips:
Mixa ihop riven ost, crème fraiche, mjölk och ekotomater på burk och du har en ”bechamel the easy way”. Färska lasagneplattor och valfri fyllning.


 


03 november 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept