Translate to any language:

VARMRÄTTER


Kantarell och renskavslasagne med västerbottenost

 

Portioner:  4


½ finhackad gul lök
2 msk olivolja
2 pkt renskav á 240 g
500 g trattkantareller
ca 10 lasagneplattor

Bechamelsås
7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl riven västerbottenost
peppar salt
lingon, finhackad dill, persilja och gräslök till garnering

Värm ugnen till 200 grader.
Fräs löken i oljan. Tillsätt renskaven och stek tills den fått färg. Tillsätt svampen och fräs i några minuter tills svampen har mjuknat.
Gör bechamelsåsen genom att värma mjölk och grädde i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt mjölet under vispning. Häll i hälften av gräddmjölken och vispa så att det inte finns några klumpar. Häll i resterande gräddmjölk och rör om till en slät sås. Låt sjuda i 5–10 minuter. Tillsätt 2 dl av västerbottenosten. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut ett tunt lager av bechamelsåsen i botten på en ugnsform. Lägg ut ett lager av lasagneplattor. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Fortsätt tills alla plattorna är slut. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen börjar bli gyllenbrun.
Garnerna med lingon och örter.





13 september 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept