Translate to any language:

VARMRÄTTER


Pasta med stekta laxkuber, sardeller och gremolata

 

Portioner:  4


400 g tagliatelle
½ dl olivolja
500 g laxfilé i kuber
5 finhackade sardeller
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
Finrivet skal och saft av en citron,

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.
Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili. Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.



21 september 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept