Translate to any language:

VARMRÄTTER


Cannelloni med kräftstjärtar och torskfilé

 

Portioner:  48-10 färska lasagneplattor
350-400 g torskfilé, hel
½ liter vatten
1 msk salt
Vitpeppar, malen
1 tsk Milda flytande margarin
½ klyfta vitlök, pressad
1 dl ost, riven
½ msk olivolja
1 burk kräftstjärtar i saltlake à 300 g

Sås;
2 schalottenlökar
1 msk Milda flytande margarin
1½ msk torrt vitt vin
3 msk Knorr flytande fiskbuljong
4 dl lätt crème fraiche
½ krm cayennepeppar
1-2 krm salt
ev 1 dl dill, finhackad
1 msk Maizena majsstärkelse

Sätt ugnen på 150°C. Skär bort sidbenen i torskfiléerna, gör ett snitt längs sidlinjen på ryggsidan och ett v-format snitt på buksidan. Börja ungefär på mitten av filén, den ska sitta ihop i stjärtdelen. Lättrimma filéerna i saltlaken (vatten + salt) ca 30-60 minuter.
Torka av filéerna och lägg dem plant på bakplåtspapperklädd plåt. Strö några korn salt och mal aningen vitpeppar över filéerna. Ringla också en tunn stråle Milda längs med filéerna, i mitten. Ugnsbaka mitt i ugnen 12-15 minuter, beroende på tjocklek. Ställ åt sidan. Höj ugnsvärmen till 200°C.

Sås:
Fräs den finhackade löken glansig i matfettet ca 3 minuter, tillsätt vin och buljong och koka samman till hälften återstår.
Rör ner lätt créme fraichen och blanda ut noga och koka ett par minuter, smaksätt med cayennepeppar och ev mer salt. Dillen tillsätts nu men kan även uteslutas om man inte vill ha dillsmaken.
Smörj formen med det vitlöks-smaksatta matfettet och häll ett par msk av såsen i botten på formen.
Skär ca 10 cm breda fyrkanter av pastan. Dela fisken i 8-10 långsmala bitar och lägg en bit i ena änden på en platta. Lägg dit 3-4 kräftstjärtar och häll över 2 msk av såsen. Rulla försiktigt ihop till en rulle och lägg den i formen. Fortsätt så med resten av pastan och fyllningen. Bred den återstående såsen över rullarna och strö på gratängosten.
Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills gratängen fått en läcker färg. Servera med ett gott brytbröd, en krispig sallad och öl eller ett glas svalt vitt vin.18 december 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept