Translate to any language:

VARMRÄTTER



Kalkon- och äppellasagne

 

Portioner:  4 -6



500 g kalkonfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (400 g)
1 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1/2 tsk timjan
2 äpplen
200 g lasagneplattor (ca 12 stycken)
2 dl smulad getost (av chèvretyp)
1 burk grön sparris (ca 250 g)
Smör
Salt
Peppar

Getost:
ca 250 g getost (av chèvretyp)
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 krm malen muskot

Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär kalkonen i cm stora bitar.
Fräs löken i 1 msk smör ca 2 minuter. Lägg i kalkonen och låt den fräsa tills den fått lite färg.
Tillsätt tomatkross, vispgrädde, buljongtärning, tomatpuré samt timjan, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen småkoka på svag värme ca 20 minuter.
Getostsås: Smält 1 msk smör i en kastrull, vispa ner mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter.
Skär bort den yttersta kanten på getosten. Tillsätt den, delad i bitar, 2 1/2 krm salt, 1 krm peppar och muskotnöt.
Låt såsen sjuda under omrörning tills osten har smält, 2-3 minuter.
Dela, kärna ur och finhacka äpplena. Smörj en ugnssäker form. Varva ostsås, kalkonsås, lasagneplattor och äpplen. Börja och sluta med ostsås.
Strö över osten och gratinera i ugn ca 25 minuter, tills lasagnen är mjuk och har fått fin färg.
Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär i sneda bitar och lägg på lasagnen när ca 5 minuter återstår.
Servera med en fräsch sallad, gärna med lite strimlat äpple i.




08 januari 2016

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept