Translate to any language:

VARMRÄTTER



Snabb och suverän laxpasta

 

Portioner:  4


400 g valfri pasta
ca 1 dl sockerärter
ca 250 g rökt lax, gärna i bit
1 gul lök, finhackad
Olivolja
Saften av en citron
Ev. 1 dl vitt vin
Nymalen svartpeppar
1 dl grädde
1 knippa dill

Koka pastan al dente (med tuggmotståndet kvar) medan du gör resten. Lägg i sockerärterna den sista minuten. Spara lite av pastavattnet.
Skär eller bryt laxen i bitar. Fräs löken glansig i lite olja, tillsätt sedan laxen och värm försiktigt. Pressa över citronen och häll eventuellt på en skvätt vitt vin om du har. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen över. Det ska vara mycket peppar! Låt puttra ihop i 2-3 minuter. Rör i grädde och dill och låt puttra 1 minut till.
Häll ned den avrunna pastan i såsen och blanda runt. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet för en tunnare sås. Peppra lite extra, garnera med dill och servera genast.



03 april 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept