Translate to any language:

VARMRÄTTER



Pasta al forno med kyckling

 

Portioner:  4


ca 280 g pasta, t ex pipette rigate eller snäckor
1/2 purjolök
2 grillade kycklingfiléer
1 ask, 250 g, cocktailtomater
3 msk olivolja
Salt
2 msk vetemjöl
30 g smör
6 dl mjölk
150–200 g riven gratäng- eller pizzaost
1 förp mangotärningar, frysta och tinade
1 msk taco- eller fajitakrydda, i påse (kan uteslutas)
1 dl riven parmesan

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
Ansa, snitta, skölj och skiva purjon. Skär kycklingen i bitar.
Lägg tomaterna i en gratängform (22 cm x 30 cm), blanda dem med oljan. Salta.
Sätt formen i nedre delen av ugnen cirka 5 minuter.
Gör såsen under tiden. Fräs mjölet i smöret i en djup släpplättpanna cirka 1/2 minut. Blanda i mjölken i omgångar under oavbruten omrörning (använd gärna plastvisp). Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda cirka 1 minut.
Blanda tomaterna med purjon i formen. Blanda i kycklingen och mangotärningarna. Blanda i den avrunna pastan och osten. Strö över tacokryddan. Fördela över såsen och gratinera i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Servera med parmesan.
Kommentarer

Tips! Välj gärna pasta med koktid under 10 minuter, så går
matlagningen lite snabbare.



10 oktober 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept