VARMRÄTTER


 

Pasta med svamp, parmesan och rimmat fläsk

 

4 pers

1 paket sidfläsk, rimmat skivat (230 g)
225 g blandsvamp
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk triple peppar, (svart-, vit- och grönpepparblandning)
1 tsk flingsalt
300 g papardelle, eller annan pasta
2 msk färsk timjan
50 g riven parmesan

Kantareller, karljohan eller bara vanliga champinjoner – blanda favoriterna efter behag!

1. Skär fläskskivorna i 1/2 cm breda strimlor. Stek dem på medelvärme så de blir lite knapriga, ca 10 min. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
2. Rensa och skär svampen i  bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken på strax över medelvärme så att svamparna får lite färg, ca 5 min. Krydda med peppar och salt.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är kokt. Blanda med hälften av svampblandningen. Lägg upp på djupa tallrikar och fördela resten av svampen och det stekta fläsket ovanpå. Strö över timjan och riven parmesan.

 

11 mars 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept