VARMRÄTTER


 

Pasta med svamp- och lökröra

 

 

4 pers.

280 g pasta 
2 gula lökar 
400 g champinjoner 
1 förpackning (500 g) krossade tomater smaksatt med basilika 
1 dl lättcrème fraiche 
1 msk olja 
1 tsk salt 
2 krm peppar

1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. 
2. Skala och skiva löken. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. 
3. Fräs lök och champinjoner i olja tills all vätska kokat in. Häll på de krossade tomaterna och rör i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Låt pastan rinna av. 
Servera den nykokta pastan med röran, färskriven parmesanost, bröd och strimlad sallad.

Tips 
Smaka gärna av röran med 2-3 pressade vitlöksklyftor så får den lite extra smak.

30 september 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept