SOPPA

Fisksoppa ā la Kråkåsen

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 gul lök
2 msk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
500 gram blomkål
3 st. stora potatisar
10 dl vatten
2 dl Matlagningsgrädde
400 gram lax, torsk eller hällefilé
150 gram räkor, utan skal
rivet skal av en Ŋ citron
persilja, till garnering
3 st. Knorr fiskbuljongtärning
 
Gör så här
1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i Milda flytande margarin i en gryta. Pressa ner vitlök, tillsätt curry, och låt det fräsa ytterligare någon minut.
2. Dela blomkål i små buketter, skala och skär potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
Tillsätt blomkål, potatis, buljongtärningar, vatten och Milda Mat i grytan. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
3. Skär fisken i lagom stora bitar, tillsätt fisken och sjud soppan i ytterligare ca 5 min. Vänd ner räkor (spara några till garnering) och finrivet citronskal i soppan.
4. Häll upp i varma djupa tallrikar garnera med persilja och resten av räkorna.
 

27 februari 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept