SOPPA

 

Värmande svampsoppa för hösten
 

Ca 1 liter rensad svamp ( alt 4 dl förvälld svamp på burk)
4 schalottenlökar
8 dl vatten
Smör
2 buljongtärningar
Vetemjöl
2 dl grädde (Himla otur vi hade bara vispgrädde. Mums)
Salt och peppar
Hackad persilja


Har du svamp på burk så tar spara spadet från burken. Stek svampen i smör i grytan tills det börjar få lite färg med schalottenlöken som du finhackat och tillsätt sedan svampspadet du sparade. Häll i det med vatten och buljongtärningarna som du smular sönder i vätskan. Koka upp och låt sedan koka på svag värme 10-15 minuter. Blanda mjölet och grädden till en redning och blanda den väl och häll den sedan i soppan och låt koka ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak och behov.
Servera med den hackade persiljan som du strör över tallriken efter du hällt upp soppan

17 oktober 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept