SOPPA

Schilianka – Rysk laxsoppa

 

 

4 pers

C:a 500 g lax i bit
1 purjolök
1 bit rotselleri (50-75 g)
1 morot (75-100 g)
2 msk margarin eller smör
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 krossad vitlöksklyfta eller 1 kryddmått vitlökspulver
2 msk tomatpuré
1 knippa persilja
1 lagerblad
2 kryddmått timjan
10-15 oliver
2 msk kapris

Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Skala och strimla selleri och morot. Fräs grönsakerna i fettet i en gryta. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna, krossad vitlöksklyfta eller vitlökspulver, tomatpuré, persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock 5-10 min.
Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i ganska stora tärningar. Tag upp persiljestjälkarna och lagerbladet. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 5 min.
Hacka persiljan och skiva oliverna. Blanda ner detta och kaprisen i soppan eller servera oliver och kapris till soppan. Smaka av den.


21 december 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept