SOPPA

Kycklingsoppa


4 pers.

9 dl vatten
3 msk kycklingfond
400 g kycklingfiléer
3 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1 msk curry
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
150 g sockerärter
1 dl grädde
salt
svartpeppar

Servera med:
vitlöksbröd
2 dl crème fraîche

1. Skala morötter, palsternacka och lök. Skär i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och blanda ner curryn. Stek grönsakerna mjuka i currysmöret, ca 5 minuter. Häll över i en kastrull. Täck med vatten och blanda ner buljong, tomatpuré och pressad vitlök. Koka upp och småputtra ca 5 minuter. Ta av kastrullen och mixa soppan slät.
2. Skär kycklingfiléerna i små bitar, lägg ner i soppan och puttra i ca 10 minuter tills köttet är färdigkokt.
3. Smaka av med grädde, salt och peppar. Lägg i sockerärterna och värm upp soppan.
 


24 mars 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept