SOPPA

Champinjonsoppa med varm smörgås

4 pers.

1 purjolök
2 msk olja
1 påse frysta skivade champinjoner (ā 450 g)
4 msk vetemjöl
12 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk torkad timjan
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde

Smörgåsarna
2 tsk dijonsenap
4 toastbröd
120 g rökt skivad skinka
1 tomat
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 200˚C.
Skölj och strimla purjolöken.
Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Tillsätt champinjoner.
Fräs ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan ångat bort.
Rör ner mjölet och låt fräsa in i svampen.
Tillsätt buljong och timjan. Koka upp och låt småkoka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.

Smörgåsarna
Bred senapen på brödskivorna och lägg på skinka och skivad tomat. Toppa med osten och gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.
Servera soppan med smörgåsarna
 


18 april 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept