SOPPA

Morot- och apelsinsoppa med rostade cashewnötter


4 pers. 20 minuter

750 g morötter
2 msk smör
3/4 msk curry
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 tsk salt
1 dl rostade cashewnötter
1 påse rucola (70 g)

Tillbehör:
60 g bröd per person

1. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Fräs bitarna i smör i en gryta cirka 5 minuter. Strö över curryn och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och apelsinjuice. Låt koka under lock tills morötterna är mjuka, 10–15 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.
2. Hacka nötterna grovt. Lägg salladen i bottnen på soppskålar. Häll över soppan och toppa med nötter.
Servera med bröd.


05 juni 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept