SOPPA

Fisksoppa med lök, tomat och morot


4 pers. över 20 min.



400 g fryst fiskfilé t.ex sej
2 gula lökar
2 morötter ca 200 g
4 tomater
5 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
1/2 msk timjan
1 1/2 l fisk- eller hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
salt och peppar
2 vitlöksbröd (baguetter)

1. Halvtina och skär fiskfilén i ca 3 cm tärningar. Skala och hacka lök och morötter. Skär tomaterna i tärningar.
2. Fräs lök och morötter i olivoljan i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomattärningarna. Rör i paprikapulver och timjan. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt buljongen, rör om och låt koka ca 20 minuter under lock.
3. Lägg i fiskbitarna och sjud ytterligare 8-10 minuter. Ta från värmen och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
4. Värm vitlöksbaguetterna enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Servera soppan med brödet.

 


28 september 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept