SOPPA

Grönsakssoppa med Västerbotten

Antal personer: 4

12 dl vatten
5 msk grönsaksfond
2 dl matvete
1 ask körsbärstomater, (400 g)
150 g broccoli eller romanesco
100 g salladslök
Tillbehör:
2 msk olivolja
50 g Västerbotten
0,5 st. oregano, färsk i kruka
1 krm svartpeppar, nymald

 

1. Koka upp vatten och fond i en rymlig kastrull. Blanda ner kornen i soppan. Tillsätt körsbärstomaterna och låt soppan koka ca 3 min.
2. Skär broccolin i små buketter. Ansa och strimla salladslökarna. Blanda ner broccoli och lök i soppan och låt koka ca 3 min.
3. Låt var och en ringla olivolja över sin egen soppa vid servering. Servera med hyvlad parmesan, oregano, nymald svartpeppar och bröd.


Inlagd den 01 maj 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept