SOPPA

Grön sommarsoppa med korv


4 personer
300 g kokta färskpotatisar
200 g romanesco
200 g broccoli
2 chorizokorvar, (ā 100 g)
5 dl vatten
2,5 msk konc. grönsaksfond
5 dl mjölk
1 tsk maizena majsstärkelse
0,5 tsk salt
2 msk hackad persilja

Romanesco är en hybrid mellan blomkål och broccoli. Den har en mild smak som mest påminner om blomkål.

1. Skiva potatisen. Bryt romanesco och broccoli i små buketter och skär stocken i skivor. Skiva korven.
2. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt broccoli och romanesco och låt koka ca 5 min.
3. Häll i mjölken och tillsätt potatis och korv. Låt koka ca 2 min.
4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i soppan och låt koka upp. Smaka av soppan med salt och blanda i persilja.
Servera med bröd.
 


Inlagd den 24 september 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept