SOPPA

Soppa med paprika- och skinkfräs
 


4 personer

2 gula paprikor
1 msk olivolja, (+ 1 msk)
2 burkar majs, (ā 340 g)
8 dl kokande vatten
2 tsk salt
2 tsk nymald svartpeppar
3 salladslökar
100 g rökt skinka
100 g bredbar getost
8 rågbrödskivor, (eller formbröd med fibrer)
1 ask smörgåskrasse

1. Dela, kärna ur och skär 1 1/2 paprika i små bitar. Fräs paprikan i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt majsen med spad, fräs ytterligare ca 3 min. Mixa soppan med mixerstav och späd med vattnet. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
2. Strimla resten av paprikan, Ansa och skiva löken. Strimla skinkan. Fräs paprika, lök och skinka i resten av oljan ca 3 min.
3. Bred osten på brödskivorna. Doppa dem i klippt krasse.
4. Fördela soppan i skålar. Toppa med paprika- och skinkfräs. Servera med mackorna.


Inlagd den 13 december 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept