SOPPA

Supersmal fisksoppa med saffran



2 port.
30 min


250 gram torskfilé
½ lök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja
4 dl finkrossade tomater
1 msk skaldjursfond
½ påse saffran
salt och peppar
2 dl vatten
basilika

1. Hacka lök och vitlök. Skär morot i små tärningar. Fräs lök och vitlök i rapsolja.
2. Tillsätt finkrossade tomater, morötter, lite salt, peppar och fond.
3. Häll på vatten och koka ca 5-10 minuter. Skär fisken i bitar. Tillsätt saffran och fiskbitar. Låt småkoka några minuter tills fisken är genomkokt.


Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 185,7
Protein (g) 24,9
Fett (g) 3,3
Kolhydrater (g) 12,0


 


Inlagd den 10 februari 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept