SOPPA

 Blomkålssoppa med räkor


4 port.

1 blomkålshuvud, (ca 800 g)
1 stor gul lök
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
9 dl vatten
1½ dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:
250 g skalade räkor
1 msk olivolja
½ dl strimlad persilja

Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min.
Tillsätt vattnet och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar.
Blanda räkor, olivolja och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna. Servera soppan med bröd.


 


Inlagd den 04 oktober 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept