SOPPA

Höstens bästa svampsoppa



4 portioner
30 minuter


1 liter valfri svamp, t ex kantareller
2 msk smör
4 msk vetemjöl
cirka 1 liter svampbuljong eller hönsbuljong
1 msk tomatpuré
100 g ädelost
2 tsk hackad rosmarin
2 msk sherry
1 1/2 dl grädde
2 tsk citronsaft
salt
nymalen svartpeppar
25 g mandelspån
2 msk grovhackad bladpersilja

Skär svampen i bitar. Smält smör i en kastrull och låt svampen puttra i ett par minuter. Pudra över mjöl och rör om.
Häll på lite buljong i taget under ständig omrörning. Smaksätt med tomatpuré, ost, rosmarin och sherry. Koka i 10 minuter.
Tillsätt grädde och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Strö över mandelspån och persilja inför serveringen.


 


Inlagd den 27 december 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept