SOPPA

 

Kycklingsoppa med rödcurry


4 portioner

250 g risnudlar
2 msk thailändsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
8–10 dl vatten + 2 kycklingbuljongtärningar
2 msk fisksås
3-4 msk pressad lime
400 g kycklingfilé
1 röd paprika
150 g sugar snaps
1 finstrimlad röd chilifrukt
Färsk koriander

Koka upp vatten till nudlarna. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. Koka cirka 5 minuter utan lock. Strimla kycklingfiléerna fint. Strimla paprika och sugar snaps.
Lägg ner kycklingstrimlor och paprika i buljongen. Sjud cirka 5 minuter tills de är precis kokta. Lägg ner sockerärterna och hälften av salladslöken precis i slutet av kokningen.
Häll kokande vatten på nudlarna och låt stå några minuter. Häll av vattnet från nudlarna och fördela dem i skålar. Lägg upp kyckling och grönsaker på nudlarna. Häll buljongen över och toppa med resten av den strimlade salladslöken och finstrimlad chili samt blad av koriander.


Inlagd den 03 mars 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept