SOPPA

 

Texmexsoppa med grönsaker och bönor

 


4-6 portioner



2 gula lökar
1 liten röd paprika
400 g zucchini
2 kryddstarka korvar,
2 msk olivolja
2 tsk tacokrydda
1 hönsbuljongtärning
1½ l vatten
200 g sötpotatis
1½ tsk salt
2 , burkar (à 400 g) vita bönor
1 dl hackad persilja

Tillbehör
Gott bröd

Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och riv zucchinin grovt. Tärna korven.
Fräs löken mjuk i oljan 3–5 min. Tillsätt korven, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt paprika, zucchini och krydda. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 2–3 min. Späd med ca 2/3 av vattnet och koka upp soppan under omrörning.
Tillsätt skalad och fintärnad potatis. Koka soppan på svag värme under lock ca 15 min. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Spola bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll dem i soppan. Koka upp.
Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

 


Inlagd den 08 juni 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept