SOPPA

 

Buljong med nudlar, kyckling och salladslök

 



4 pers
25 min


4 cm ingefära
2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
400 g morötter
200 g äggnudlar
3 msk japansk soja
4 kycklingfiléer, (á 125 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 knippe salladslök

Skala och finriv ingefära. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningar och ingefäran.
Skala och skär morötterna grovt.
Koka morötterna tillsammans med nudlarna i buljongen enligt nudelförpackningens anvisning. Smaka av soppan med soja.
Stek kycklingen i olja tills den har fått fin färg, har krispig yta och är genomstekt, 68° innertemperatur. Skär filéerna i strimlor och lägg åt sidan. Salta och peppra.
Finstrimla salladslöken och strössla den över soppan precis före servering. Lägg den strimlade kycklingen på toppen. Ät gärna med pinnar för en asiatisk känsla.
 

 


Inlagd den 08 september 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept