SOPPA

Fisksoppa med räkor och vitlök


4 portione


 

1 gul paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
2 morötter (ā 200 g)
2 potatisar (ā 200 g)
3 tomater
1 liter grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja)
1 burk räkor i lake (170 g)
Salt
Peppar

Tillbehör
Krutonger
Lätt crčme fraiche

Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. Fräs det i olivolja i en kastrull tillsammans med tomatpuré och timjan.
Skala morötter och potatis, skär dem och tomaterna i bitar. Lägg ner i kastrullen och fräs några minuter.
Tillsätt buljongen och låt grönsakerna koka mjuka under lock. Mixa med en stavmixer eller i matberedare.
Lägg ner fisken och låt den sjuda några minuter. Häll av spadet från räkorna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med krutonger och lätt crčme fraiche med franska örter.

 
 


Inlagd den 30 januari 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept