SOPPA


Clam Chowder New England


6 portione



5 dl musslor utan skal
50 g tärnat bacon eller rökt sidfläsk
½ finhackad gul lök
1 lagerblad
½ msk timjan
5 dl fiskbuljong
250 g skalad tärnad rå potatis
5 dl grädde
10 dl mjölk
2 msk maizena

Fräs bacon, lök, lagerblad och timjan på svag värme i ett par minuter i en gryta.
Tillsätt potatistärningar och buljong, sjud i ca 5 minuter. Grovhacka musslorna och lägg dem i soppan.
Rör ut maizena i lite av mjölken och rör ner detta tillsammans med resten av mjölken och grädden.
Sjud tills potatisen är färdig men inte mosig, ca 2-3 minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Garnera med persilja och eventuellt lite kryddolja. Servera soppan rykande het.

 
 


Inlagd den 08 februari 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept