SOPPA



 Kycklingsoppa med spenat och kokos


4portione



2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek (eller ca ½ röd chili)
½ krm svartpeppar
6-8 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
300-400 g kycklingfilé
2-4 dl kokosmjölk (den mindre mängden om kokosmjölken är fet)
1½ msk färskpressad lime
2 msk fishsauce
½-1 msk hackad koriander (frusen, konserverad eller färsk)
Ca 100 g bladspenat (frusen går bra)
En liten bit röd eller orange paprika.

Skala lök och vitlök. Hacka löken fint. Riv ingefära och vitlök fint.
Fräs lök, vitlök och ingefära i rapsolja i en kastrull några minuter.
Tillsätt sambal, svartpeppar, buljongtärning och vatten. Låt koka upp.
Strimla kycklingen i tunna bitar. Lägg ner lite i taget av köttet i den kokande soppan och låt det koka upp emellan. Koka ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölk, lime, fishsauce, hacka koriander och bladspenat. Koka upp igen och smaka av.
Vid servering: Skär paprikan i mindre bitar och strö över soppan. Servera med bröd.

Vill du göra en vegetariska rätt så byt kycklingfilén mot t ex kikärtor och fishsauce mot japansk soja.
 
 


Inlagd den 20 februari 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept