SOPPA



Bondsoppa från Toscana


4 portioner



1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 stjälkar selleri
3 morötter
3 msk olivolja
400 g konserverade cocktailtomater
Ca 150 g savoykål eller salladskål
400 g konserverade stora vita bönor
400 g konserverat matvete
1-1 1/2 l hönsbuljong
Salt
Nymalen svartpeppar

Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete.
Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock.
Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.

Servera med ett gott bröd och parmesan.


 
 


Inlagd den 03 mars 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept