SOPPA

Gulaschsoppa Melchersson


4 portioner
 


2 gula lökar
2 röda paprikor
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
½ tsk kummin, malen
1 l vatten
2 tärningar oxbuljong eller motsvarande fond (ca 3 msk)
4 st potatis(ar), medelstora
1 nyp cayennepeppar
300 gram ryggbiff
2 msk matolja

Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan.
Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter.
Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ett rustikt bröd.


Inlagd den 27 juli 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept