SOPPA

Kycklingsoppa med nudlar


4 portioner
 
2 kycklingfilé
2 paprikor i olika färg
1 liten purjolök
2 msk flytande matfett
2 msk vetemjöl
4 dl vatten
5 dl kokosmjölk (creamy coconut)
2 hönsbuljongtärning
1 krm cayennepeppar
1 tsk grön curry
1 tsk koriander (konserverad på burk)
1 tsk socker
Ev 1 tsk fisksås (nam pla)
100 g äggnudlar
Salt
Svartpeppar

Skär kycklingen i tunna strimlor.
Kärna ur och skölj paprikan.
Skär paprikan i strimlor.
Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor.
Häll flytande matfett i en kastrull. Sätt på spisplattan och låt matfettet bli ljusbrunt.
Lägg i paprikan och purjolöken och låt allt fräsa 1 minut.
Lägg i vetemjölet och rör om så att det blandar sig väl med grönsakerna.
Häll på vatten och kokosmjölk.
Lägg i buljongtärningen och cayennepeppar, grön curry, koriander och socker (nam pla).
Låt soppan koka upp.
Lägg i den strimlade kycklingen.
Sänk värmen till medelvärme
Koka soppan 3 minuter.
Krama” sönder och lägg i nudlarna och låt soppan koka upp igen.
Rör om och låt soppan stå 3 min innan den serveras.
Smaka! Krydda eventuellt med mer salt

Servera soppan genast med bröd.


Inlagd den 31 augusti 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept