SOPPA

 Thaisoppa med räkor



4 pers.


 

1 kg räkor med skal
1 morot
1 gul lök
1 röd paprika
250 g broccoli
1 msk rapsolja
1,5 msk röd currypasta
0,75 msk sambal oelek
4 msk fisksås
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
8 dl vatten
1 burk skivade vattenkastanjer, (ca 225 g)

Tillsätt mer sambal oelek och röd currypasta om du vill ha starkare soppa. Räkorna kan bytas ut mot exempelvis kyckling eller surimi.
1. Skala räkorna och ställ dem kallt medan soppan tillagas. Skala och skär morot och lök i små bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Bryt broccolin i små buketter. Fräs grönsakerna i olja 2-3 min.
2. Blanda ner currypasta, sambal oelek och fisksås. Tillsätt kokosmjölk och vatten.
3. Låt soppan koka upp. Sjud under lock tills grönsakerna blivit mjuka men fortfarande har spänst, ca 10 min. Tillsätt de avrunna vattenkastanjerna.
4. Dra kastrullen från värmen och tillsätt räkorna precis före servering.

Tips:
Tillsätt mer sambal oelek och röd currypasta om du vill ha starkare soppa. Räkorna kan bytas ut mot exempelvis kyckling eller surimi.

 


Inlagd den 24 maj 2018


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept