Vegetarisk


Potatis- och kikärtsgryta med tomater


4 pers.           Över 20 min.

300 g potatis (3-4 stycken)
2 burkar kikärter (ā 400 g)
1 stor gul lök
3 tomater
smör eller olja till stekning
1 tsk Garam Masala
1 tsk gurkmeja
1 msk förskriven ingefära
1 dl vatten
1 tsk salt
finhackad koriander eller persilja till garnering

1. Skala och koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Skär den i bitar. Skölj kikärterna och låt rinna av.
2. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Stek löken i matfett tills den får lite färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa en kort stund. Tillsätt tomaterna och koka ihop ett par minuter. Späd med vatten.
3. Lägg i potatis och kikärter i grytan. Rör om och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt. Garnera med färska örter.

 

torsdag, 24 maj 2012

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept