Vegetarisk


Potatissallad med soltorkad tomat, kapris och vårlök
6 port.



600 g färskpotatis eller små delikatesspotatisar
10 st. soltorkade tomater i olja
3 msk fransk Dijon senap
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
3 vårlökar eller en purjolök
3 msk kapris
Gourmetsalt och nymalen svartpeppar

1. Skrubba ev. potatisen. Skala bort fula delar.
2. Koka färskpotatisen mjuk i ca 20 - 25 minuter. Låt svalna något.
3. Strimla de soltorkade tomaterna.
4. Blanda senap och vinäger i en stor skål.
5. Vispa i oljan, droppvis i början.
6. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
7. Dela potatisen i bitar förslagsvis i fyra eller halvor.
8. Blanda med senapsdressingen i skålen.
9. Strimla vårlöken och blanda i tillsammans med kapris och tomater.
10. Potatissalladen är klar att servera.

 

söndag, 12 augusti 2012

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept