Vegetarisk


Dal tikka masala
4 pers.



½ blomkålshuvud, ca 400 g
2 morötter
1 gul lök
1 msk Arla® smör-&rapsolja
1 påse tikka masala kryddmix
2 dl röda linser
1 tsk salt
2 tomater
2 dl Arla Köket® matyoghurt

Till servering:
färsk koriander
cashewnötter

Dela blomkålen i små buketter. Skala morot och lök och skär dem i bitar. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål, morötter och kryddmix. Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt linser, salt och 5 dl vatten. Låt koka under lock ca 8 min. Skär tomaterna i bitar. Rör ner dem och hälften av yoghurten. Låt koka upp och strö över koriander och cashewnötter. Servera grytan med resten av yoghurten och ris, gärna basmati.
 

torsdag, 20 september 2012

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept