Vegetarisk



Krämig quorngryta med äpple

2 portioner 30 min.



½ späd purjolök
1 bit rotselleri (ca 200 g)
½ morot
150 g frysta quornbitar
smör och olja till stekning
1/4 tsk torkad timjan
1 dl vispgrädde
1– 0.75 dl vatten
½ dl mild ajvar relish
0.75 msk grönsaksfond
½ syrligt och friskt äpple
salt och peppar

Till servering
ris

Ansa och skär purjon i cirka 1 centimeter breda bitar. Skär bort skalet på rotsellerin och skär den i sockerbitsstora bitar. Skala och skär moroten i breda slantar.
Bryn quornbitar i smör och olja i en rymlig gryta på hög värme tills de har fått färg. Lägg åt sidan och bryn grönsakerna med timjan i smör och olja tills de har fått lite färg.
Lägg tillbaka quorn i grytan och tillsätt grädde, vatten, ajvar och fond. Låt koka upp och sjud i 4–5 minuter tills grönsakerna känns nätt och jämnt mjuka.
Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Tillsätt det när cirka 1 minut av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

 

fredag, 19 oktober 2012

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept