Vegetarisk



 

Indiska tomatbönor
2 pers.



ca 200 g blomkålshuvud
½ gul lök
½ msk Arla® smör-&rapsolja
1 1/4 msk garam masala
ca 200 g burk körsbärstomater
ca 200 g burk krossade tomater med vitlök
½ msk riven färsk ingefära
ca 200 g burk stora vita bönor
1 dl Arla Köket® matyoghurt
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
ev. 1 kruka koriander
ev 2 msk kokosflingor

Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål och garam masala. Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt tomater och ingefära. Låt koka ca 8 min under lock tills blomkålen mjuknat något. Skölj bönorna och blanda ned dem i tomaterna. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hälften av yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad koriander. Servera grytan med basmatiris, resten av yoghurten och eventuellt kokos.

 

onsdag, 14 november 2012

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept