Vegetarisk


Farmors potatisgratäng med kantareller
4 pers.



1 kg mandelpotatis
100 gram rotselleri,
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
0.75 msk flytande kycklingfond
1 knippa timjan
½ msk flingsalt
svartpeppar från kvarn
150 gram färska kantareller
smör
1 dl riven Västerbottensost

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva potatis, rotselleri, gul lök och vitlök tunt.
3. Koka upp grädde, kycklingfond, hackad timjan, salt och peppar.
4. Tillsätt potatis, rotselleri, gul lök, vitlök och koka långsamt i 15 minuter.
5. Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar.
6. Blanda svampen i potatiskoket och rör i osten.
7. Fyll blandningen i en smörad ugnsform och grädda gyllene, ca 25 minuter.


söndag, 09 december 2012

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept