Vegetarisk


 

 

Kikärtscurry


4 portioner
0,5 + 0,5 tim

400g kikärtor
2-4 potatisar
1 lök
3 skalade tomater ( 1 st. burk tomater)
2 vitlöksklyftor
1 dl matolja
2 tsk skalad och riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 msk röd chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
1-2 msk hackad färsk koriander
1-2 tsk Garam Masala

Blötlägg kikärtorna dagen innan.
Koka kikärtorna mjuka och skölj dom väl.
Koka potatisen och skär dom i tvåcentimetersbitar.
Skala och hacka löken, hacka tomaterna och pressa vitlöken.
Värm oljan i en stekpanna lägg i lök, tomater, vitlök och ingefäran, fräs tills löken är mjuk.
Blanda kryddorna utom koriander och Garam Masala med salt och vatten och häll över. Låt koka ihop 5-6 minuter.
Häll i kikärtorna och låt dom bli värma.
Lägg i potatisbitarna och värm ytterligare 3-4 minuter.
Till sist i med koriandern och strö över Garam Masala.
Servera med naan.


 

söndag, 09 juni 2013

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept