Vegetarisk


 

Nordafrikansk potatissallad

 


4 personer

1 krm nymald svartpeppar
½ msk färsk, finriven ingefära
2 msk olivolja
800 g potatis
½ tsk spiskummin
½ tsk gurkmeja
½ tsk koriander
1 knippa bladpersilja
2 tsk flingsalt
100 g körsbärstomater
1 tsk harissa

Skölj potatisarna och halvera dem om de är stora. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Var noga med att inte koka dem för länge!
Rör samman olja, ingefära och kryddor. Häll blandningen över den nykokta potatisen och vänd runt så att all potatis täcks av kryddoljan.
Halvera tomaterna och hacka bladpersiljan grovt. Blanda ner tomater och persilja i potatissalladen och smaka av med salt och peppar.
 


 

torsdag, 04 september 2014

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept